Indien je op zoek bent naar een nieuwe zeiluitdaging die de sensaties van een race-zeilboot binnen ieders bereik brengt dan moet je zeker eens de K6 Open sportboot uittesten, die vanaf nu door WindFever in de Benelux wordt verdeeld.

 

Een Open Sportboot kan je eigenlijk best omschrijven als de kruising tussen een klein zeewaardige kielzeiljacht en een moderne  high performance open race-zeilboot. Op ruime koersen planeren  ze met hun asymetrische spinnakker zoals een snelle skiff.
Dankzij hun optrekbare kiel behoort kapzeisen tot het verleden wat een open sportboot zeer veilig maakt en geschikt om het hele jaar door te zeilen.  Na het zeilen wordt de kiel ingetrokken en gaat de boot uit het water. Berging gebeurt op de trailer zoals een open zeilboot waardoor een open sportboot geen dure havenligplaats behoeft en door zijn droge berging bijna onderhousvrij is. De kosten om zulke boot te bezitten zijn dan ook minimaal en veel lager dan voor een kleine jacht.

 

Sinds zijn lancering enkele jaren geleden, is de K6  sportboot door zijn onklopbare prijs-kwaliteit-prestaties-fun verhouding onmiddelijk zeer populair geworden bij de  recreatieve clubracers. In Engeland varen reeds meer dan 100 boten met een zeer goed uitgebouwd clubrace event circuit en een 2-jaarlijkse regatta week op het Gardameer. Ook in de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk  groeien de vloten wat de klasse internationaler maakt.  Onze doelstelling is zo snel mogelijk  met een groep enthousiaste K6 zeilers een kleine vloot uit te bouwen met een actieve K6 klassewerking met regelmatige recreatieve regatta-events in de Benelux. 

Volg onze activiteitskalender op de site of neem geheel vrijblijvend contact op  indien u de boot een wil uittesten of meezeilen.  Onze doelgroep zijn sportieve open zeilboot of skiff zeilers die het zwemmen een beetje beu worden of jachtzeilers die een opzoek zijn naar pure zeilsensaties en fun. We voorzien verschillende instapmogelijkheden volgens ieders budget.
Eenmaal gezeild laat de K6 je niet meer los.

+Snelle high tech boot met uitmuntende zeilpresaties

 • High tech rompdesign met lange waterlijn en ranke boeg en romp zorgen voor minimale weerstand en en goede zeileigenschappen in licht weer en bij kleine golven.
 • Lichtgewicht epoxy sandwichromp wat uniek is in deze prijsklasse waar je meestal klassiek polyester vind
 • Epoxy garandeert  langere competitieve levensduur en is vry van osmoze.
 • Weegt slechts 280kg zeilklaar wat hem tot de lichtste boot in zijn categorie maakt. Vergelijkbare boten wegen tot 250kg meer.
 • Zijn  lichtgewicht romp en sportief rompdesign  maakt dat de boot zeer snel planeert.
 • Lichtgewicht Carbon mast zorgt voor perfecte trim mogelijkheden en vangt veel beter de windvlagen op.
 • Kiel vetegenwoordigt bijna de helft van het 280kg boot gewicht met zeer diep zwaartepunt wat zich vertaalt in schitterende zeileigenschappen aan de wind.
 • Diep roer zorgt voor snelle, lichte  en preciese besturing wat de boot zeer handelbaar en beweegelijk  maakt en ervoor zorgt dat de boot zelfs bij sterke helling niet uit het roer loopt.
 • Even snel als moderne high performance open zeilboot (PY handicap 903) en  sneller dan andere sportboten van vergelijkbare lengte.

Door zijn hightech epoxy rompdesign dat gebruikt maakt van carbon voor mast en tuig, is de K6 zowat de lichtste sportboot op de markt  wat hem uitermate  beweeglijk, handelbaar en de snelste sportboot van rond de 6m lengte maakt. De K6 zeilt zeer hoog aan de wind als een wedstrijdjacht en planeert dankzij zijn lichtgewicht op ruime wind onder gennakker vanaf 10knopen als een race-skiff.

+Simpel te zeilen en toegankelijk voor ruim publiek

 • Zelfkerende fok zoals op skiffs met oprolsysteem.
 • Asymmetrische spinnaker van 29m die rechtstreeks uit de boeg wordt opgetrokken en ingehaald.
 • Alle zeiltrim controlelijnen gecentralizeerd binnen handbereik stuurman.
 • Door zijn laag gewicht behoeft de K6 een  kleiner zeiloppervlakte zodat schoten niet veel kracht vragen en gemakkelijk door vrouwen of kinderen kunnen bediend worden.
 • Ergonomisch cockpitdesign met comfortabele zitpositie.
 • Dankzij zijn smalle rompdesign hoeft de K6 aan de wind niet rechtop worden gevaren wat hem minder fysiek maakt.

Ondanks zijn  sportief karakter is de K6 toegankelijk voor zeilers van elk niveau: Van enige zeilervaring tot de gedreven competitiezeiler. De boot zeilt licht en precies aan het roer en is even beweeglijk als een kleine open zeilboot. De kiel zorgt ervoor dan alle manoevers in alle veiligheid verlopen en dat zeilen onder genakker nu voor ieder is weggelegd wat onvergetelijke zeil-ervaringen oplevert. Als snelle racezeilboot biedt de K6 ruime groeimogelijkheden zodat het ook voor de zeer goede zeiler een uitdaging zal blijven om het beste uit de boot te halen.  De boot kan natuurlijk ook op minder windrijke dagen als familiecruiser (4 personen) worden gezeild zonder risico op een kapzeis en zwemmen.

+Eenvoudige tewaterlating / Transport

 • Boot komt met wegtrailer met geïntegreerde strand kar die eenvoudige tewaterlating mogelijk maakt op slipway met 2 personen.
 • Lichtgewicht carbonmast kan door één persoon gemonteerd worden.
 • Geen 4×4 nodig om boot te slepen, gewone personenwagen volstaat ruimschoots.

+Betaalbaar en zeer lage eigenaarskosten

 • Tot 50% lagere aankoopprijs dan vergelijknbare sportboten.
 • Stricte one-design klasse sluit financiële kostelijke materiaal upgrades uit.
 • Voordelige kwaliteitszeilen van Hyde of North aan gegarandeerde prijzen
 • Geen dure havenbox-kosten en minimaal romponderhoud.
 • Lange levensduur door droge berging en epoxy-romp.

Geen enkele andere sportboot biedt zoveel fun en prestatie voor zijn geld.  Vergelijkbare alernatieven kosten dikwijls tot 50% meer. We bieden nieuwe boten aan die rechtstreeks van bij de fabrikant Rondar komen maar hebben meestal ook een 2de hands aanbod van 3-8 jaar oude boten die pas bij de Rondar een volledige update hebben gekregen zodat ze er schitterend uitzien en er weer tegen aan kunnen voor meerdere jaren.

De aangeboden 2de hands boten worden extra voordelig geprijsd om de instap in de klasse zo toeganglijk mogelijk zo laag mogelijk te houden, zeker in co-eigenaarschap met 2 of 3 zeilvrienden.

+Prijzen

 • Boot “All-in: ready to sail” incl. zeilen, topcover, strandkar en wegtrailer geleverd in BruinisseNL of Mechelen BE: 23.490€ (incl.BTW)
 • Extra voordelige prijzen voor kopers die zelf boot oppikken  bij fabrikant Rondar in Bristol-UK: In één dag over en weer met de Eurotunnel.
 • Opties: Tacktick, Torqeedo electro buitenboord, undercover.
 • Alle prijzen kunnen op elk moment aangepast worden in functie van wisselkoersen.

+Technische informatie

Designer Paul Handley
Builder Rondar Raceboats, UK
Length 5m80
Beam 1m97
Weight 280kg (approx. 50% ballast)
Sail Area Main/Jib 19,7 sq.m
Sail Area Spinnaker 29 sq. m
Construction Epoxy foam sandwich, vacuum bagged
Spars Carbon mast, boom, and sprit
Sails Class standard by Hyde. Mylar/kevlar main & jib (roller furling)
Foils Lifting bulb keel and cassette rudder
Crew 2-3 persons. No class weight restriction, competitve total crew weights range between 175kg and 225kg.
Handicap 903 PN